2024. május 04. 00:05

KezdőlapWRCFourmaux: Teljesítettük a kitűzött célt a Montén

Fourmaux: Teljesítettük a kitűzött célt a Montén

-

Adrien Fourmaux elégedetten zárta a Monte-Carlo Rallyt, miután sikerült a négy esélyesebb versenyző mögött zárnia, és pont ez volt a cél. 

Adrien Fourmaux Thierry Neuville, Sébastien Ogier, Elfyn Evans és Ott Tanak után az ötödik helyet szerezte meg a Monte-Carlo Rallyn, így csak az esélyesebb versenyzők tudták megelőzni. Ott Tanak péntek reggeli árokba csúszása után Fourmaux az észt versenyzővel is tudott rövid ideig harcolni. 

“Az előzetes terv az volt, hogy a négy esélyesebb versenyzőhőz közel autózzunk – mondta Adrien Fourmaux, az M-Sport versenyzője a Rallye-sport.fr oldalnak. – Az egész versenyen kilométerenként 6 tizedet kaptunk a győztestől, néha pedig ennél is kevesebbet, ráadásul a négy esélyesen kívül a többieket sikerült megelőzni. Jó volt kicsit Ott Tanakkal harcolni, még ha nem is tartott sokáig. Az első négy helyezettnek jóval több a tapasztalata a Montén és az autójával is.” 

A Szardínia Rallyn mutatkozik be a 2025-ös WRC-versenyformátum

A francia versenyző azt is elárulta, hogy a Svéd Rallyn kivel szeretne harcolni. 

“Két éve nem versenyeztem Svédországban, ezért az a verseny nehezebb lehet. Most úgy gondolom, hogy Takamoto Katsutával képesek lehetünk harcolni, ha sikerülne legyőzni, nagyon elégedett lennék. Ott Tanak tavaly nyerni tudott Svédországban ezért az autó jó lehet a havas pályákon. Először Tanak beállításaival fogunk menni a versenyen, és majd kiderül, hogy mennyire lesznek jó számomra.” 

A Svéd Rallyt február 15-18. között rendezik. 

Friss