2024. május 02. 19:03

KezdőlapWRCOgier: Túl későn értem nagybátyámhoz a kórházba

Ogier: Túl későn értem nagybátyámhoz a kórházba

-

Sébastien Ogier számára igen nehéz volt az idei Monte-Carlo Rally, hiszen a verseny hetének hétfőjén vesztette el nagybátyját, aki megszerettette vele a motorsportot. 

Sébastien Ogier a Monte péntek délelőtti utolsó szakasza után meghatódva nyilatkozott, azonban csak a verseny végén árulta el, hogy a WRC-szezonnyitó hetében elvesztette azt a személyt, aki egykoron megszerettette vele a motorsportot. 

Mostanra kiderült, hogy ez a személy a nagybátyja volt, aki a hétfői napon hunyt el. 

“Túl későn értem a nagybátyámhoz a kórházba a hétfői pályabejárás után és már csak elbúcsúzni maradt időm – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. – Nagyon fontos személy volt számomra, gyerekkoromban ő ismertette meg velem a motorsportot és tőle kaptam az első gokartomat. Nagyon sok közös élményem van vele.” 

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

Ogier a történtek után elgondolkozott a Montétól való visszalépésen is, de végül vállalta az indulást és a második helyen ért célba Thierry Neuville mögött. 

“Erősnek tartom magam az érzelmek kezelése szempontjából, de a nagybátyám elvesztése nagyon megviselt, nagyon hirtelen hagyott itt bennünket. Arra is gondoltam, hogy visszalépek a versenytől, de aztán nem akartam cserben hagyni a csapatom. Örülök, hogy sikerült profinak maradnom és sikerült erős teljesítményt nyújtanom a versenyen, de Thierry Neuville még erősebb volt. Nagyon izgalmas és szoros csata volt, végül Thierry megérdemelten nyert, le a kalappal a teljesítménye előtt. Azt hiszem, büszkék lehetünk a második helyre is, próbáltam nyerni, de ezúttal volt egy nálam is jobb versenyző. Az érzelmeim kezelése sem volt könnyű, de büszkék lehetünk arra, hogy a verseny teljes egészében harcban tudtunk maradni.”

Friss