2024. május 03. 05:09

KezdőlapWRCTeljes WRC2-es szezont teljesít a Monte meglepetés versenyzője

Teljes WRC2-es szezont teljesít a Monte meglepetés versenyzője

-

Kevesen sorolták volna a győzelemre is esélyesek közé Pepe Lópezt a Montén, azonban a spanyol versenyző megtudta lepni a WRC2-es mezőnyt és kishíján megnyerte a legendás versenyt. 

Pepe López bár az idei évre autót, csapatot és navigátort is váltott, komoly meglepetést tudott okozni a Monte-Carlo Rally WRC2-es mezőnyében, ahol a verseny teljes egészében harcban volt a győzelemért a citroenes Nikolay Gryazinnal és Yohan Rossellel, azonban végül a második helyet tudta megszerezni francia riválisa mögött. 

A skodás spanyol versenyző tempója azért is volt meglepetés, mert két gyári versenyzővel tudta privát indulóként felvenni a harcot. 

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

“A Montén egy új csapattal, új autóval és navigátorral indultam – mondta López a WRC hivatalos oldalának. – Ennek ellenére már az első szakasztól megvolt a jó tempónk, ez pedig nagyon sok jót tartogathat a jövőben. Nagyon jó volt látni, hogy feltudtuk venni a csatát az erős mezőnyben. Amikor egy hasonló erősségű mezőnyben indulsz, szeretnél azonnal jól szerepelni és pont ezt tettük. Tény, hogy a győzelmet nem szereztük meg, de megmutattuk, hogy jó a tempónk. Idén teljes szezont megyünk a WRC2-ben és a Spanyol Rally Bajnokságban is. Jelenleg a horvát, portugál, olasz, finn, chilei verseny szerepel a naptárunkban, majd a Közép-Európa Rallyn zárjuk a szezont.” 

López tavaly még a Hyundai ügyfélprogramjában szerepelt, így Hyundai i20 N Rally2-vel versenyzett, idén azonban Skoda Fabia RS Rally2-re váltott melyben Borja Rozada helyett már David Vazquez diktálja az itinert.

Friss