2024. május 03. 00:53

KezdőlapWRCEmlékdíjat hoztak létre Craig Breen tiszteletére

Emlékdíjat hoztak létre Craig Breen tiszteletére

-

A Junior WRC-ben induló versenyzők egyike kapja azt az emlékdíjat a szezon végén, melyet Craig Breen tiszteletére hoztak létre. 

Az idei JWRC-szezontól létrehozták a Craig Breen-emlékdíjat (angol nevén Craig Breen Spirit of Rallying Award), melyet az a versenyzők kaphat meg év végén, aki legjobban tudja megtestesíteni a néhai ír versenyző szellemiségét: kiemelkedik a problémák leküzdése terén, rendíthetetlen elszántsága, kimagasló pozitív magatartást tanúsít versenytársaival, a sportbírókkal, a médiával, a mérnökeivel és szerelőivel szemben. 

A tavaly április 13-án a Horvát Rally előtti teszten 33 éves korában elhunyt ír versenyző 2011-ben a Junior WRC-ben szerezte meg első nagy bajnoki címét, egy évvel később pedig már SWRC-bajnok lett. Később Breen képes volt feljebb lépni és végül a Citroen, Hyundai és M-Sport gyári versenyzője is volt, kilenc abszolút dobogós eredményt ért el karrierje során. 

“Craig nagyon erős nyomot hagyott a JWRC-ben, először versenyzőként, majd mentorként – mondta Maciej Woda, a JWRC menedzsere és az M-Sport Poland ügyvezető igazgatója. – Mindig talált időt arra, hogy tanáccsal, bátorítással segítsen a fiatalabb versenyzőknek. Ő volt az első JWRC-bajnok, miután az M-Sport Poland vette át a bajnokság irányítását. Fontosnak tartottuk, hogy egy komoly díjjal állítsunk emléket számára, ezért hoztuk létre a Craig Breen-emlékdíjat.” 

Létrejött a Craig Breen Alapítvány a fiatal ír versenyzők támogatására

A díjat egy független zsűri ítéli oda egy Junior WRC-ben szereplő versenyzőnek, aki a szeptember 5-8. között sorra kerülő Akropolisz Rally végén kapja meg a díjat. 

A JWRC-ben idén rekordlétszámot jelentő, 19 fős mezőny küzd meg a bajnoki címért.

A hétvégi Svéd Rally szervezői ugyancsak megemlékeznek Craig Breenről, a Brattby gyorsasági átnevezésével #42 Brattby-re, Breen rajtszáma után. 

Fantasztikus tisztelgés Craig Breen előtt a 18 szakaszból álló Svéd Rallyn

Friss