2024. május 03. 16:19

KezdőlapWRCA háromszoros APRC-bajnok is beszáll a WRC2 élmezőnyének csatájába

A háromszoros APRC-bajnok is beszáll a WRC2 élmezőnyének csatájába

-

Az Ázsia-Óceánia Rally Bajnokság (APRC) háromszoros bajnoka, Gaurav Gill idén ismét komoly programba kezd, több WRC2-es verseny mellett az APRC-ben és az Indiai Rally Bajnokságban is indul. 

A kétszeres indiai bajnok, Gaurav Gill 2013-ban, 2016-ban és 2017-ben is megnyerte az Ázsia-Óceánia Rally Bajnokságot (APRC) az MRF Tyres és a Skoda Motorsport közös csapatában, ráadásul tette ezt olyan csapattársak mellett, mint Esapekka Lappi vagy Ole Christian Veiby. 

A 42 éves versenyző később már a WRC2-ben állt rajthoz, azonban anyagi problémák miatt csak egy-egy futamon tudott indulni. 

Az idei évre azonban egy komolyabb anyagi hátteret tudott összerakni, amivel már öt-hat WRC2-es versenyen, valamint az APRC-bajnokságban és hazájában is tud indulni. 

Visszatér a hagyományokhoz a 19 szakaszból álló Szafari Rally 2024-ben

“Idén öt-hat olyan WRC2-es versenyen tudok indulni, ahol nagyobb esélyt látok a dobogó megszerzéséhez – mondta Gaurav Gill a Hindustan Times oldalának. – Szereztünk az idei évre egy új Skodát, amivel képesnek látom a dobogó elérését. Ugyancsak indulunk az APRC-bajnokságban, ahol három versenyt tervezünk. Ezenkívül az indiai bajnokságban teljes szezont tudunk menni a Mahindra csapatával. A rallysport mellett pedig tervben vannak driftversenyek is.” 

Gill eddigi legjobb eredményét a WRC-ben a 2022-es Akropolisz Rallyn érte el, ahol a WRC2 hatodik helyét szerezte meg, idei vb programja márciusban, Kenyában indul. 

Friss