2024. április 28. 00:13

KezdőlapWRCA WRC-szezon utolsó harmadáig nem lesz csapatutasítás a Hyundainál

A WRC-szezon utolsó harmadáig nem lesz csapatutasítás a Hyundainál

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke elárulta, hogy a WRC-szezon kétharmadában szabad kezet kap Thierry Neuville és Ott Tanak az egymással való csatában. 

A Hyundai Motorsport a tavalyi WRC-szezon végén még azt tervezte, hogy Thierry Neuville és Ott Tanak mellett egy fiatal versenyzőnek ad lehetőséget a harmadik Rally1-es autóban. Ez az elképzelés azonban változott, amikor kiderült, hogy a koreai gyártónak lesz csak két vb címre esélyes versenyzője 2024-ben, míg a Toyotánál csak Elfyn Evans lesz ilyen versenyző. 

“Végül nem az előzetes tervek szerint alakítottuk ki az idei csapatfelállásunkat – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – Amikor kiderült, hogy a Toyotával ellentétben nálunk két vb címre esélyes versenyző is lesz, úgy döntöttünk, hogy olyan harmadik versenyzőt igazolunk, aki képes lesz támogatni Thierry és Ott versenyét.” 

Svéd Rally 2024 – Minden infó egy helyen

A Hyundai a szezon nagy részében engedi egymással harcolni Neuville-t és Tanakot, azonban a világbajnokság utolsó versenyein csapautasításra is sor kerülhet. 

“A szezon elején nem részesítjük előnyben sem Thierry-t, sem pedig Ottot. Aztán majd meglátjuk, hogy miként alakul a szezon és csak a szezon utolsó harmadában gondolkozunk azon, hogy kell-e csapatutasítás. Ez a szezon a csapat fegyelméről és intelligenciájáról is szól az ego és az ambíciók kezelésében.” 

Friss