2024. április 27. 20:46

KezdőlapWRCHármas Toyota vezetés a Svéd Rallyn

Hármas Toyota vezetés a Svéd Rallyn

-

Kalle Rovanpera visszatért, látott és csütörtökön nem talált legyőzőre a Svéd Rallyn, ráadásul a nyitó szakasz után toyotás csapattársai követik, így hármas vezetésnek örülhet a japán gyártó. 

Csütörtökön délelőtt a hivatalos teszttel, majd este az első gyorsaságival megkezdődött a Rally Világbajnokság idei második versenye, a Svéd Rally. 

A havas versenyen tér vissza a mezőnybe az utóbbi két év világbajnoka, Kalle Rovanpera a Toyotával, valamint Esapekka Lappi a Hyundai csapatával. 

Rovanpera pedig bár kihagyta a Montét, tempójából semmit sem vesztve a hivatalos tesztet hat tizedmásodperc előnnyel nyerte Adrien Fourmaux előtt, míg az esti gyorsaságin már csak csapattársai tudták leginkább megközelíteni, Takamoto Katsuta 1.4, míg Elfyn Evans 2 másodperccel volt csak lassabb nála. 

A negyedik eredményt Ott Tanak érte el, aki Adrien Fourmaux-val azonos időt elérve 2.1 másodperces hátránnyal zárt, míg Thierry Neuville, aki pénteken takarítani kényszerül a havas pályákat 2.7 másodperccel maradt el a legjobb eredménytől. 

Svéd Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Pénteken hét gyorsasági vár a mezőnyre.

Pénteki eredmények

Friss