2024. május 03. 22:50

KezdőlapWRCKatsuta: A svéd kiesés karrierem legnagyobb csalódása

Katsuta: A svéd kiesés karrierem legnagyobb csalódása

-

Takamoto Katsuta Esapekka Lappival harcolt a Svéd Rally első helyéért, azonban a japán versenyző hibázott a második szombati gyorsaságin és kiesett. 

Esapekka Lappi 3.2 másodperc előnnyel várhatta a szombati napot a Svéd Rallyn, azonban Takamoto Katsuta ezt a különbséget 9 tizedre csökkentette egy szakasz után. 

A nap második szakaszán azonban hibázott a japán versenyző és a nagy hóba csúszott, ahonnan már nem volt visszaút és kiesett. 

Malcolm Wilson örült a Fourmaux-tól kapott születésnapi ajándéknak a Svéd Rallyn

“Tegnap nagyon nehéz napunk volt, de ha akkor gyorsa tudtam lenni, úgy döntöttem, hogy próbálok szombaton is támadni – mondta Takamoto Katsuta. – Próbáltam minden kanyarból jobban kijönni, mint ahogy azt elképzeltem Esapekka Lappival kapcsolatban. Azonban egy kanyarban kitört az autó hátulja és onnantól csak utasok voltunk az autóban. A nagy hóból már sehogy sem tudtunk kijönni. Nagyon nehéz most erre a hibára szavakat találni. Korábban még nem volt akkora esélyem nyerni, mint most, így nem tudom összehasonlítani, de azt hiszem, ez volt karrierem legnagyobb csalódása.” 

Lappi vezet, Fourmaux szakaszt nyert, csata a második helyért a WRC2-ben a Svéd Rallyn

Friss