2024. április 28. 02:53

KezdőlapWRCSvéd Rally: Neuville a tapadással küzd, Rovanpera majdnem hazament, Tanak esélytelennek érzi...

Svéd Rally: Neuville a tapadással küzd, Rovanpera majdnem hazament, Tanak esélytelennek érzi magát

-

Thierry Neuville a péntek esti 11. helyről hat helyet javítani tudott szombat reggel, pedig nem találja a tapadást a pályákon. Kalle Rovanpera bevallotta, pénteken majdnem hazament a kiesés után, míg Ott Tanak nem lát esélyt arra, hogy vasárnap sok pontot szerezzen. 

Thierry Neuville takarítás, majd műszaki hiba miatt vesztett sok időt a Svéd Rallyn, ami miatt csak a 11. helyről várhatta a szombati folytatást. A belga versenyző délelőtt bár hat helyet javított, egyáltalán nem elégedett. 

Lappi vezeti a Svéd Rallyt a péntek délutáni szakaszok után, de Solberg az igazi meglepetés

“Küzdök a fékezésnél és a kigyorsításánál is a tapadással – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – A shakedown szakaszon lengéscsillapítókat próbáltam ki, de még nem sikerült megtalálni a megfelelőt. Délután egy olyat fogok kipróbálni, amit korábban a shakedownon nem teszteltem, hátha jobb lesz.” 

Kalle Rovanpera már péntek reggel kiesett a verseny éléről, miután megsérült a Toyota hűtője. A kétszeres világbajnok bevallotta, elgondolkozott azon, hogy haza megy a versenyről. 

“Kicsit gondolkoztam azon, hogy hazamegyek – vallotta be Rovanpera. – Szerintem ez minden versenyző fejében megfordul, ha már nincs esélye jobb eredményre. Végül úgy döntöttem, hogy megpróbálom segíteni a csapat versenyét.” 

Ott Tanak ugyanazon a szakaszon esett ki, ugyanolyan okból, mint Kalle Rovanpera. A 2019-es világbajnok ugyancsak maradt a versenyen, de nem lát sok esélyt arra, hogy pontot szerezzen vasárnap. 

Lappi vezet, Fourmaux szakaszt nyert, csata a második helyért a WRC2-ben a Svéd Rallyn

“A vasárnapi 12 pont megszerzésére semmi esélyt nem látok, úgy, hogy takarítom a pályákat – mondta az észt pilóta. – Jelenleg úgy érzem, hogy már az is jó lenne, ha a Rally2-es autóknál gyorsabb tudnék lenni.” 

Szombat délután négy szakasszal folytatódik a verseny. 

Friss