back to top
2024. május 05. 23:07

KezdőlapWRC18 éves svéd versenyző nyert a Junior WRC szezonnyitóján

18 éves svéd versenyző nyert a Junior WRC szezonnyitóján

-

Hazai győzelem született a Junior WRC szezonnyitó versenyén, miután a 18 éves Mille Johansson bizonyult a leggyorsabbnak a Svéd Rallyn. 

A Junior WRC értékelésében a 22 éves Raúl Hernández kezdett a leggyorsabban Svédországban, megnyerve a csütörtöki nyitó gyorsaságit.  

Péntek reggel az első szakaszt követően azonban a 20 éves Taylor Gill megelőzte spanyol riválisát. A nyitó nap déli szervizelését viszont a 24 éves észt Romet Jürgenson végezhette az élen állva, miután megelőzte az ausztrál versenyzőt. Jürgenson ekkor 4.1 másodperccel vezetett a német Fabio Schwarz előtt, míg Mille Johansson további hat tizedmásodperc hátránnyal állt a harmadik helyen. Gill a negyedik helyen várhatta a délutánt 7 másodperces hátránnyal. 

Péntek délután a második szakaszt követően azonban már a 18 éves Johansson vette át a vezetést és helyét többet már nem is engedte át másnak, végül 48.9 másodperccel tudott nyerni, így a hazai győzelem született a JWRC szezonnyitóján. 

A második helyen Jürgensson zárt, míg a harmadik helyet 4 perces hátránnyal az ír Eamonn Kelly szerezte meg Raúl Hernández előtt. Taylor Gill a korábbi vezető hely után a nyolcadik helyen zárta a versenyt. 

A Junior ERC tavalyi bajnoka, Norbert Maior a kilencedik helyen kezdte a szezont. 

A JWRC mezőnyében Mille Johansson 8, Romet Jürgensson és Diego Dominguez 3-3, Raúl Hernández, Jakub Matulka, Norbert Maior és Gerardo Rosselot 1-1 szakaszt tudott megnyerni. 

Eredmények

Friss