2024. április 28. 04:32

KezdőlapWRC10 centin múlt, hogy nem lett komoly baleset a Svéd Rallyn

10 centin múlt, hogy nem lett komoly baleset a Svéd Rallyn

-

Nem sokon múlt, hogy Adrien Fourmaux és Ott Tanak ütközzenek a Svéd Rallyn péntek reggel, amikor az észt versenyzőt előzni próbálta a francia fordos pilóta. 

Ott Tanak a pénteki harmadik szakaszon csúszott a nagy hóba, majd elektromos hajtással próbált tovább haladni, azonban egy bekötőúton végül kénytelen volt félre állni a Hyundai hűtőjének sérülése miatt. 

A rallysportban sosem garantált a sikeres előzés (videó)

Igen veszélyes pillanat alakult ki azonban, amikor a 2019-es világbajnok mögött rajtoló Adrien Fourmaux utolérte a lassú tempóban haladó Tanakot. 

“A jelzőrendszer figyelmeztet, ha egy álló autóhoz érünk a gyorsasági szakaszon, azonban, ha a bajba jutott autó lassan halad, nem jelez a rendszer – mondta Adrien Fourmaux. – Ötödik sebességben haladtunk, amikor egyszer csak megjelent előttünk Tanak. Azonnal próbáltam fékezni, de a hóban nem lehet olyan gyorsan megállni, ezért Tanak autója és a hófal között próbáltam elhaladni. Szerencsére Tanak érzékelt és igyekezett lehúzódni, de így is nagyjából 10 centiméteren múlott, hogy ne ütközzünk. Azonnal megkérdeztem a navigátorom, Alexandre Coriát, hogy hozzá értünk-e Tanak autójához. Szerencsére nem, de ha Alex kitette volna a kezét, gyakorlatilag elérte volna a Hyundait. Azonnal javítani kell a jelzőrendszert, mielőtt nagyobb probléma történik.” 

Friss