2024. május 03. 15:22

KezdőlapWRCMunster sokat tanult a Svéd Rallyn

Munster sokat tanult a Svéd Rallyn

-

Grégoire Munster tanulni ment a Svéd Rallyra, és a kalandokban gazdag havas versenyen ezt sikerült is elérnie. A luxemburgi versenyző így összességében elégedett idei második versenyével. 

Grégoire Munster először versenyzett havon a Rally1-es Ford Pumával, és mindössze másodszor Svédországban, miután tavaly a JWRC mezőnyében már indult Rally3-as Ford Fiestával. 

A luxemburgi versenyző minél több tapasztalatot szeretett volna gyűjteni a WRC idei második versenyén, ahol pénteken defekt, majd szombat este hóba csúszás miatt vesztett sok időt. 

“Nehéz verseny volt a Svéd Rally – mondta Grégoire Munster a WRC hivatalos oldalának. – Még Esapekka Lappi is azt mondta, hogy a pénteki körülményekhez hasonlóval még nem találkozott. A pénteki defekt után már nem volt miért harcolni, minél több tapasztalatot szerettünk volna gyűjteni, miközben csökkentjük a kilométerenkénti hátrányunkat az élmezőnyhöz képest. Szombat este sajnos hibáztunk és a nagy hóba csúsztunk, azonban a hólapátolás a Svéd Rally része. Nagyon frusztráló 15 percet töltöttünk a hóban, ami egy órának tűnt, három kerék az úton volt, de így sem tudtunk gyorsabban kijönni a hóból. Azt gondolom, hogy hasonló élménye már minden versenyzőnek volt korábban, akik indultak Svédországban. Sajnos a kicsúszással több munkát is adtunk a szerelőknek, de sikerült megjavítaniuk az autót és vasárnap sikerült célba érni.” 

Munster a Montén egy pontot már gyűjtött, ezúttal azonban pont nélkül zárt. 

Friss