back to top
2024. május 08. 14:50

KezdőlapWRCVáltozik a szervizpark helye az Adriai-tengerig is elérő Horvát Rallyn

Változik a szervizpark helye az Adriai-tengerig is elérő Horvát Rallyn

-

A Horvát Rally idén több újdonsággal is szolgál majd a résztvevő versenyzők és szurkolók számára. Változik a szervizpark helye a korábbi versenyekhez képest és a nyitó napon egészen az Adriai-tengerig érnek a szakaszok. Azonban újdonságot jelent a verseny hossza is. 

A Horvát Rallyn a korábbi években mindig Zágrábban kapott helyet a szervizpark, idén azonban a Westgate Shopping Centerben lesz ez a terület, ami a horvát fővárostól 20 km-re északnyugatra található. Aki esetleg a szervizpark közelében szeretne szállást foglalni, annak érdemes ezt figyelembe venni. 

A verseny első napján, április 19-én négy gyorsasági kétszer vár a mezőnyre, és a szakaszok egészen az Adriai-tengerig vezetnek majd. Napközben nem lesz szervizelési lehetőség, a versenyzők csupán gumit cserélhetnek, valamint az autóban található szerszámokkal végezhetnek javításokat. Délután a pályákat fordított sorrendben kell teljesíteni, így ér el a mezőny ismét a szervizparkba. 

20 gyorsasági vár a mezőnyre a legrövidebb horvát WRC-futamon

Változást jelent a versenytáv is, ami csupán 283.28 km lesz, annak ellenére, hogy a szabályok szerint egy WRC-futamnak legalább 300 km-esnek kell lennie. 

Azonban a világbajnokságot érintő jövőbeni újítások része az is, hogy egyes versenyek a szabályok által előírt versenytávnál rövidebbek, míg mások jelentősen hosszabbak lesznek. 

Friss