2024. április 28. 17:25

KezdőlapWRCPernilla Solberg lett a WRC Bizottság elnöke

Pernilla Solberg lett a WRC Bizottság elnöke

-

Petter Solberg felesége, és Oliver Solberg édesanyja, Pernilla Solberg lett a WRC Bizottság elnöke, a tisztéget két évig töltheti be. 

A WMSC szerdai ülésén öt nőt neveztek ki elnökké és alelnökké. 

Pernilla Solberg a WRC Bizottság elnöke lett, azt követően, hogy korábban az FIA Rallycross technikai munkacsoportjának tagjaként és a rallycross csapatok képviselőjeként dolgozott az FIA Off-Road Bizottságában. Petter Solberg feleségének és Oliver Solberg édesanyjának feladata az új munkakörben a WRC folyamatos fejlődése, növekedése és irányítása lesz. 

A többszörös török női rally bajnok, Burcu Cetinkaya a FIA Nők a Motorsportban Bizottság elnöke lett. 

Elise Racette lett az FIA Önkéntesek és Tisztviselők Bizottságának elnöke, miután hosszú ideje irányította a önkéntesek munkáját az F1-es Kanadai Nagydíjon. 

Emilia Abel, az Ypres Rally igazgatója, valamint az Észt Autósport Szövetség Rally Bizottságának vezetője lett a FIA Közuti Sportbizottságának elnöke. 

Nathalie McGloint, aki jelenleg az egyedüli tetraplégiás versenyző a világon, továbbra is az FIA Fogyatékossági és Akadálymentesítési Bizottságának elnökeként végezheti munkáját. 

„Örömmel üdvözlöm minden új bizottsági elnökünket és elnökünket a Motorsport Világtanácsban – mondta Mohammed Ben Sulayem, FIA elnök. – Az FIA elkötelezett amellett, hogy növelje az FIA-n belüli vezető pozíciókban lévő nők számát és ezek a legutóbbi, érdemeken és szakmai hitelességen alapuló kinevezések fontos lépést jelentenek ennek elérésére tett erőfeszítéseinkben.”

Friss