2024. május 03. 07:02

KezdőlapWRCAbiteboul óvatos a WRC tervezett változtatásaival kapcsolatban

Abiteboul óvatos a WRC tervezett változtatásaival kapcsolatban

-

A Hyundai csapatvezetője Cyrill Abiteboul óvatosan reagált a A Hyundai reagált az FIA rally-világbajnokság jövőjére vonatkozó javaslataira, amelyeket a Motorsport Világtanács e heti ülésén tettek közzé.

A WRC munkacsoport által készített átfogó ütemterv szerint a Rally1-es autókból kivennék a hibrid egységet, kisebb turbószűkítő beépítését és az aerodinamika korlátozását javasolják. Emellett beveztnének egy Rally2 Plusz formulát is, amelynek autói nagyobb szűkítőt, jobb aerodinamikát, nagyobb kipufogót és opcionálisan váltófüles sebességváltót kapnának.

A széleskörű változtatások és a hibrid hajtástól való eltávolodás miatt a Hyundai csapatfőnöke, Cyril Abiteboul azt mondja, hogy türelemre lesz szükség, miközben tárgyalásokat folytat a Hyundai motorsportrészlegének koreai anyavállalatával.

„Tekintettel azok messzemenő jellegére, összetettségére és mélységére, időre lesz szükségünk ahhoz, hogy átgondoljuk és átgondoljuk az FIA ezen átfogó javaslatait. Várjuk az FIA-tól a további részleteket is, hogy segítsük ezt a folyamatot. Ahhoz, hogy ezeket a javaslatokat mérlegelni tudjuk, mélyreható vizsgálatnak vetjük alá rövid- és középtávú terveinket, ez a Hyundai Motorsport és a Hyundai Motor Company között zajlik majd. Ennek a folyamatnak a részeként várjuk a további megbeszéléseket az FIA-val, a WRC promóterével és WRC-s versenytársainkkal” – mondta Abiteboul.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A nyilatkozat abban a tekintetben meglepő, hogy a módosítási terveket eddig szinte egyöntetű elismerés övezte mind a versenyzők, mind a szurkolók részéről. Ez a meglepődés szakmai oldalon is érezhető, hiszen a WRC munkacsoport vezetője, David Richards úgy nyilatkozott, hogy a Hyundai egyetért azzal az elképzeléssel, hogy a hibrid rendszereket elhagyják a Rally1-es autókból.

„Hosszasan beszélgettünk erről Cyrillel a Hyundai részéről. Teljes mértékben támogatta a hibrid rendszer eltávolítását” – mondta Richards.

Abiteboul
Fotó: Hyundai Motorsport

A WRC Promóter támogatja az FIA elképzeléseit a WRC jövőjével kapcsolatban

Friss