2024. május 03. 00:01

KezdőlapNE VEDD ELDani Sordo és a Hyundai rajthoz áll a világ leghíresebb hegyiversenyén

Dani Sordo és a Hyundai rajthoz áll a világ leghíresebb hegyiversenyén

-

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy négy versenyzővel, köztük Dani Sordoval rajthoz áll a világ leghíresebb hegyiversenyén, az amerikai Pikes Peakon. 

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy négy elektromos autót indít az idei Pikes Peakon. Az autók a Hyundai USA színeiben állnak rajthoz a világ leghíresebb hegyiversenyén, a járműveket pedig a Bryan Herta Autosport csapata fogja felkészíteni. 

A koreai gyártó négy versenyzővel áll rajthoz a rendezvényen június 23-án, köztük Dani Sordoval, valamint Paul Dallenbach-al a verseny 11-szeres győztesével, és Robin Shute-val, aki négyszer tudott nyerni a versenyen köztük tavaly. A negyedik versenyzőt még nem jelentette be a Hyundai. 

“A pilóta az egyik legfontosabb tényező a Pikes Peakon – mondta Till Wartenberg, a Hyundai alelnöke és az N márka vezetője. – Éppen ezért a legjobb versenyzőkkel szerettünk volna indulni, Paul Dallenbach és Robin Shute pedig összesen 15 alkalommal nyert korábban kategóriájában. Nagyszerű múlttal rendelkeznek a verseny tekintetében és jól ismerik a hegyi pályát. Érdekes lesz látni Dani Sordot a versenyen, aki komolyan erősítheti a csapatunkat.” 

Friss