2024. május 03. 05:29

KezdőlapWRCNem lesz felbontva a hibrid rendszert gyártó vállalattal kötött szerződés

Nem lesz felbontva a hibrid rendszert gyártó vállalattal kötött szerződés

-

A hibrid rendszer ugyan kikerül a Rally1-es autókból 2025-től, azonban a rendszert készítő céggel 2026 végéig életben marad a szerződés. 

Az FIA úgy döntött, hogy 2025-től kikerül a Rally1-es autókból a hibrid rendszer, azonban az egységet készítő Compact Dynamics céggel életben marad a 2026 végéig szóló szerződés. 

“A hibrid egységet gyártó céggel érvényben marad a szerződés – mondta David Richards a WRC munkacsoport vezetője a Dirtfishnek. – Ahelyett, hogy üzletileg érzékeny szerződésekbe és a gyártókkal folyó tárgyalásokba mennék, mondjuk azt, hogy ez a kérdést pillanatnyilag meg kell oldani, és a következő hetekben erre sor is kerül a felek között.” 

Richards elárulta, a WRC gyári csapatai egyetértettek a hibrid rendszer elhagyásán, azonban, azt illetően, hogy ez mikor történjen meg, már nem volt közös pont. 

“Nem mondhatom, hogy a gyártók azonnal meg szerettek volna válni a hibrid rendszertől, mert így fellépett néhány probléma, amit meg kell oldani. Ugyanakkor minden gyártó egyetértett abban, hogy ki kell venni a Rally1-es autókból a rendszert.” 

Richards szerint a WRC jövőjét a fenntartható üzemanyagoknak kell jelenteniük. 

“A világbajnokság egyik nagy platformja, hogy fenntartható üzemanyagot használunk. Ez egy nagyszerű módja ezen üzemanyagok népszerűsítésének, és azt gondolom, hogy ennek kell az egyik promóciós alappillérnek lennie a jövőben.” 

Friss