2024. április 29. 06:38

KezdőlapWRCAz M-Sport elégedett a WRC tervezett változásaival

Az M-Sport elégedett a WRC tervezett változásaival

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke elégedettségének adott hangot a WRC jövőbeni változásaival kapcsolatban, még ha lehetnek kisebb nehézségek is. 

“Sok minden elfogadásra került a WMSC ülésén – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a Motorsport.com oldalnak. – A távszervizelés, a versenyek formátumának rugalmassága is szóba került, a technikai változások iránya is egyértelművé vált. Úgy gondolom, hogy lesznek kihívások 2025 előtt, mert szűkös az idő a felkészülésre.” 

Millener szerint ahhoz, hogy a változtatásokra mindenki fel tudjon készülni, együttműködésre van szükség. 

“A csapatok közül mindannyian változásokat szerettünk volna, most pedig már ismertek a célok. Most azonban együttműködésre van szükség a célok megvalósításához. A WRC munkacsoport célja a tervek bemutatása volt, ezt meg is tették, most pedig a csapatokon múlik a felkészülés, amihez együttműködésre van szükség.” 

Az M-Sport csapatfőnöke szerint sok munka áll most a csapatok előtt. 

“A 2025-ös évre való felkészülést hat hónap alatt kell elvégezni, ez idő alatt kell minden szabálynak eleget tenni. Meg kell érteni, hogy az autók a kisebb aerodinamikai csomagokkal miként fognak viselkedni, fejleszteni, alkatrészeket építeni és tesztelni kell.” 

A végleges jövőbeni szabályokat a WMSC júniusi ülésén ismertetik. 

Friss