back to top
2024. május 07. 11:26

KezdőlapWRCOliver Solberg pszichológus segítségét kérte a Hyundai versenyzőjeként

Oliver Solberg pszichológus segítségét kérte a Hyundai versenyzőjeként

-

Oliver Solberg egy interjú során elárulta, pszichológus segítségére volt szüksége, amikor a Hyundai Motorsportnál versenyzett. 

Oliver Solberg 2022-ben, 21 évesen lehetőséget kapott a Hyundaitól, hogy a koreai csapat fő csapatában, a WRC csúcskategóriájában álljon rajthoz. A szezon azonban nem sikerült túl jól számára, mint utólag kiderült, Thierry Neuville-el nem tudtak a csapatban kijönni csupán Ott Tanakkal sikerült akkor közös hangot találni. 

Petter Solberg fia elárulta, annyira megviselte a sikertelenség és a csapatban lévő hangulat, hogy pszichológus segítségét kellett kérnie. 

“Azt hiszem, korábban még senki sem látott olyannak a családomban, mint amilyen akkoriban voltam – mondta Oliver Solberg a norvég NRK-nak. – Korábban sosem tartottam jó ötletnek, hogy pszichológus segítségét kérjem a sporthoz, de akkoriban elmentem egyhez egy fél órára. Arra gondoltam, hogy megpróbálom, hátha segít a dolgokat a helyükre tenni. Örültem, hogy elmondhatom a bennem felvetődött kérdéseket egy szakembernek.” 

Solberg 2023-tól visszatért a WRC2 mezőnyébe, azonban az idei szezon előtt lehetősége adódott volna az M-Sporthoz igazolni, ott azonban fizetnie kellett volna a versenyzési lehetőségért, ezért és a Hyundainál korábban tapasztaltak miatt végül úgy döntött, hogy inkább a Skodát választja. 

Friss