2024. április 28. 07:35

KezdőlapWRCJosh McErlean a Toksport WRC2-es versenyzője lett

Josh McErlean a Toksport WRC2-es versenyzője lett

-

Josh McErlean idén is folytatja WRC2-es karrierjét, azonban a Hyundai helyett már a Toksport Skoda Fabia RS Rally2-es autójával. 

A 24 éves Josh McErlean 2019 végétől R5-ös, majd Rally2-es Hyundai autókkal versenyzett, azonban az idei szezontól autót és csapatot is vált. 

Az Ír Motorsport által támogatott versenyző a Toksport csapatával folytatja WRC2-es karrierjét Skoda Fabia RS Rally2-vel, mellyel teljes, hét versenyből álló programot fog teljesíteni, navigátora pedig James Fulton lesz. 

Az ír páros a Portugál Rallyval kezdi szezonját. 

“Nagyon izgatott vagyok, hogy idén nemcsak a WRC2-ben folytathatom karrierem, hanem csatlakozhatok a Toksport WRT csapatához is, ahol Skoda Fabia RS Rally2-vel versenyezhetek – mondta Josh McErlean. – A csapat és autóváltás sok plusz energiát adott, és újult erővel kezdhetem a szezont. A Motorsport Ireland Rally Academy és támogatóim sokat dolgoztak azon, hogy ez a program összeálljon. James Fulton sokat segíthet tapasztalatával, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. A Toksport WRT és a Skoda Motorsport sikeres együttműködését jól jelzi, hogy az elmúlt három évben versenyzőik nyerték a WRC2-es bajnokságot, biztos vagyok benne, hogy szakértelmükkel sokat fejlődhetek. Ebben azonban segítségemre lesz az a tapasztalat is, melyet korábban a három Rally1-es csapat tagjaként szereztem.” 

McErlean tavaly a WRC2 Challenger bajnokságban a 11., míg a WRC2-ben a 26. helyen zárt. 

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek:https://rallyhungary.com/jegyek/

Friss