2024. április 29. 13:00

KezdőlapWRCRovanperával kezdte a felkészülést a Toyota Kenya előtt

Rovanperával kezdte a felkészülést a Toyota Kenya előtt

-

A Toyota Gazoo Racing megkezdte a felkészülést a három hét múlva esedékes kenyai Szafari Rallyra. Elsőként Kalle Rovanpera tesztelhetett Portugáliában, ahol egy újítást is kipróbált a japán gyártó. 

A WRC három hét múlva a kenyai Szafari Rallyval kezdődik, azonban mivel Európán kívül nem tesztelhetnek a gyári csapatok, ezért az öreg kontinensen kell találni olyan helyet, ami hasonló körülményeket lehet találni, mint ami a verseny várható. 

A Toyota ezt a helyet Portugáliában találta meg az afrikai verseny előtt, az első tesztnapot pedig Kalle Rovanpera tölthette az autóban. 

A Szafari Rally idén ismét tavasszal kerül megrendezésre, ami Kenyában éppen a csapadékos időszak kellős közepe. Ezért a pályák vélhetően nedvesek lesznek, sok tócsával.  

A régi idők Szafari Rallyján a versenyzők úgynevezett snorkelt használtak, ami gátolta, hogy az autó motorjába víz vagy por kerüljön, ehhez hasonló dolgot tesztelt Kalle Rovanpera is, aki mellett ezúttal nem Jonne Halttunen, hanem Ville Mannisenmaki foglalt helyet a jobb1-ben. 

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek:https://rallyhungary.com/jegyek/

 

Friss