back to top
2024. május 10. 18:24

KezdőlapWRCLappi a svéd győzelem ellenére sem felejtette el, hogy mi a feladata

Lappi a svéd győzelem ellenére sem felejtette el, hogy mi a feladata

-

Esapekka Lappi idén a Hyundai Motorsport harmadik versenyzőjeként áll rajthoz a WRC-ben, és bár a Svéd Rallyn hat és fél év után tudott ismét nyerni, jól tudja, hogy idén Thierry Neuville és Ott Tanak segítése a feladata. 

Esapekka Lappi komoly meglepetést okozva a 2017-es Finn Rally után tudott ismét WRC-futamot nyerni Svédországban. A győzelem ellenére azonban nem felejtette el, hogy idén Thierry Neuville és Ott Tanak minél jobb szereplését kell segítenie a Hyundai Motorsport harmadik versenyzőjeként. 

A finn versenyző a Szafari Rallyn tehát, ha szükség lesz rá, igyekszik segíteni csapattársainak. 

“Szeretném a legjobb tudásomat nyújtani a Szafari Rallyn is – mondta Esapekka Lappi a WRC hivatalos oldalának. – Meglátjuk miként alakul a verseny, készen állok arra, hogy a hétvége során változtatnom kell majd a taktikámon és a csapat kéréséhez kell igazodnom.” 

Lappi tavaly sok problémával és még több kardántengelytöréssel küzdött az afrikai versenyen, idén azonban bízik benne, hogy a tavalyi tapasztalatainak köszönhetően már kevesebb problémája lesz. 

“Idén már úgy mehetek Kenyába, hogy van némi fogalmam az utakról és a körülményekről. Úgy gondolom, hogy idén jobban felkészültünk és az autó megbízhatóbb lesz. Tavaly sok kihívás várt ránk, de fantasztikus környezetben telt a hétvége. A verseny ugyan nem volt jó számunkra, de minden más igen.” 

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek:https://rallyhungary.com/jegyek/

Friss