2024. április 29. 12:46

KezdőlapWRCRichards és Wheatley szerint is bonyolult a WRC-pontrendszer

Richards és Wheatley szerint is bonyolult a WRC-pontrendszer

-

A WRC-munkacsoport vezetője, David Richards és az FIA rally igazgatója, Andrew Wheatley szerint is túl bonyolult a WRC idén bevezetett új pontrendszere. 

A Dirtfish megkérdezte David Richardsot, a WRC-munkacsoport vezetőjét a WRC idei pontrendszeréről, aki elárulta nem érti és szerinte túl bonyolult. 

“Őszintén megmondva nem értem a pontrendszert, és talán ennyi elég is véleményként – mondta Richards. – A labdarúgás azért olyan népszerű, mert a játékosok előre meg hátra rugdalják a labdát és amikor az bekerül a kapuba pontot kap a gólt elérő csapat. Azt hiszem, a WRC-ben is jobb lenne egy egyszerűbb pontrendszer.” 

Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója ugyancsak bonyolultnak érzi a rendszert, de szerinte időt kell hagyni még neki, mielőtt esetleg változtatnának rajta. 

“Egyetértek Daviddel, túl bonyolult a rendszer – mondta Wheatley. – Igazából megbonyolítja a bajnokságot. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg csak egy győztese van a versenynek és amikor a lehetőségeket mérlegeltük, volt olyan változat is, melyben több győztes is lett volna. Most egy versenyző van, aki megnyeri a versenyt és szezon végén is csak egy bajnok lesz. Eddig két különböző versenyünk volt, a Montén még a győztes vitte a legtöbb pontot, majd Svédországban már nem. Véleményem szerint időt kell hagyni a rendszernek mielőtt változtatnánk és az idő eldönti, hogy jó-e a rendszer. Az biztos, hogy Svédországban vasárnap sem láttam gumit spóroló versenyzőt, hanem kőkeményen hajtani kellett, hogy pontot lehessen szerezni. Több idő kell még a pontrendszernek.” 

Friss