2024. április 28. 14:48

KezdőlapERCWRC Promóter: A Kanári-szigetek Rally megérdemelten lett a WRC-naptár része

WRC Promóter: A Kanári-szigetek Rally megérdemelten lett a WRC-naptár része

-

Hivatalosan is bejelentésre került, hogy a Kanári-szigetek Rally 2025-től két éven át a WRC-naptárban kap helyet. A WRC Promóter szerint már régen kiérdemelte a spanyol verseny, hogy vb futamot rendezhessen. 

Hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy a Kanári-szigetek Rally 2025-ben és 2026-ban is a WRC-naptárban kap helyet, így a spanyol verseny a harmadik, mely az ERC-naptárból feljebb tudott lépni. Idén már a lett Liepaja Rally, és néhány év szünet után a Lengyel Rally is a WRC-futam házigazdája lehet. 

“Sok éves munka eredményeként a Kanári-szigetek Rally a WRC-naptárba léphet – mondta German Morales, a verseny vezérigazgatója. – Több generáció vágyott már erre a pillanatra és most végre elérkezett a lehetőség.” 

“Amióta az ERC szervezését is átvettük, nem volt kétségünk afelől, hogy a Kanári-szigetek Rally és szervezői megérdemlik a WRC-naptárba kerülést – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – Lelkesen várjuk, hogy a versenynek köszönhetően Spanyolország ismét WRC-futamot rendezhessen. A Kanári-szigetek Rally példája is jól mutatja, hogy a sikeres ERC-futamok akár a WRC-naptárba is kerülhetnek. Korábban így történt a lett Liepaja Rally és a Lengyel Rally esetében is.” 

A WRC-naptár jövőre várhatóan 14 futamosra bővül és Szaúd-Arábia, Írország, Paraguay, valamint Argentína is esélyes, hogy már 2025-ben vb futamnak adjon helyet. 

Írország vb naptárba kerülése azon múlik, hogy képesek-e a szervezők 15 millió eurós támogatást szerezni, ha ez sikerül, akkor három évre kerülhetnek a WRC-naptárba. 

Az Egyesült Államok ugyancsak szeretne vb helyszínné válni, azonban erre csak 2026-ban látnak esélyt. 

Friss