2024. április 27. 07:54

KezdőlapWRCA Finn Rally szervezői a jövőben is megtartanák a jelenlegi versenyformátumot

A Finn Rally szervezői a jövőben is megtartanák a jelenlegi versenyformátumot

-

Kai Tarkiainen, a Finn Rally versenyigazgatója nem szeretné, ha rövidebbé válna a világbajnoki verseny, mivel akkor nem tudnának elég jegyet eladni. 

A februári FIA döntések értelmében nagyobb szabadságot kapnak a jövőben a WRC-futamszervezők, hogy rövidebb, vagy hosszabb rendezvényeket tartsanak, azonban a Finn Rally esetében csak a távoli szervizlehetőséget támogatja a szervező. 

“Örülök, hogy lehetőségünk lesz távoli szervizelés kialakítására, mert ez lehetőség arra, hogy ne kelljen mindig visszatérni Jyvaskylába és új területeken lehet szervizelési pontot kialakítani – mondta Kai Tarkiainen, a Finn Rally versenyigazgatója a Rallit.fi oldalnak. – Egy versenynap reggelére kitudunk jelölni más területet, ahol szervizelhetnek a versenyzők, ezáltal új területekre is eljuthat a verseny.” 

A leghíresebb szakasz is bekerült a Finn Rally programjába

Tarkiainen szerint nem lenne lehetséges, hogy 48 órába sűrítsék a versenyt, ugyanakkor szerinte négy napnál hosszabbnak sem kell lennie. 

“A Finn Rally egy nagy sportesemény az országban és csupán a jegyekből származó bevételekből élünk. Ezért a jövőben is szeretnénk olyan hosszú versenyt, mely során elég idő marad a jegyek eladására. Más országokkal ellentétben mi nem kapunk állami támogatást, de turisztikai szervezetektől sem kapunk pénzt. A rendezvényre látogató emberek kiadásaiból tartjuk fent a versenyt, ezért elég időt kell biztosítani, hogy az emberek költeni tudjanak. Szerintem a négy napos lebonyolítás a legjobb megoldás a számunkra, ennél hosszabb versenyt sem tudunk elképzelni.” 

Friss