2024. április 27. 11:12

KezdőlapWRCRovanpera elárulta miért töltötte fel naptárját, annak ellenére, hogy pihenni szeretett volna

Rovanpera elárulta miért töltötte fel naptárját, annak ellenére, hogy pihenni szeretett volna

-

Kalle Rovanpera idén csak részmunkaidőben fog versenyezni a WRC-ben, ennek okaként a pihenést említette korábban, azonban mégis kitöltötte naptárját. A kétszeres rally világbajnok elárulta, hogy mi is ennek az oka. 

2023 őszén Kalle Rovanpera arra hivatkozott, amikor bejelentette, hogy idén csak részmunkaidőben fog versenyezni a WRC-ben, hogy pihenni szeretne, valamint más szakágakat is kipróbálna. 

Idén a WRC-ben hat vagy hét versenyen áll rajthoz, és a rally mellé felvette programjába a Porsche Carrera Cup Benelux sorozatot, ahol népgy versenyen indul, valamint indulni fog a Formula Drift Japan sorozat egyes rendezvényein is. 

A Szafari Rallyn is kilenc Rally1-es autó áll rajthoz

A Rallit.fi oldal megkeresve a 23 éves pilótát arra volt kíváncsi, hogy ha pihenni szeretett volna idén, akkor miért vállalt más sorozatok versenyeit. 

“A szabadabb év gondolata az volt, hogy legyen időm más szakágakat is kipróbálni – magyarázta Kalle Rovanpera. – A pályaversenyzés pedig pont ilyen. Lehet, hogy soknak tűnik a versenyhétvégék száma a naptáramban, de mégis több szabadidőm marad, hiszen a pályaversenyekre csak hétvégére kell elutazni. A pályaversenyzést egyébként is szerettem volna kipróbálni, és azt hallottam a Porsche Kupáról, hogy nagyon jó bajnokság, élvezetes az autókat vezetni és izgalmas helyszíneken zajlik. Ezért esett a választás erre a sorozatra.” 

A finn versenyző legközelebb a Szafari Rallyn indul a WRC-ben, míg a Porsche Carrera Cup Benelux sorozat májusban, Spában fog kezdődni. 

Friss