2024. április 28. 03:18

KezdőlapWRCFourmaux: A hibrid rendszer nélküli autó nagy kihívás lesz

Fourmaux: A hibrid rendszer nélküli autó nagy kihívás lesz

-

Adrien Fourmaux szerint a hibrid rendszer nélküli autók nagy kihívást fognak majd jelenteni a versenyzőknek. 

“A hibrid autók vezetése egészen lenyűgöző, akár 550 lóerőre is képesek ezek az autók – mondta Adrien Fourmaux az Autosport podcastjében. – Ha kivesszük a hibrid rendszert a Rally1-es autókból, akkor komolyan változik a tömegeloszlás is, mivel ezeket az autókat a hibridrendszerrel tervezték. A hűtő az autó hátuljába lett téve, ott van a hibrid nagy blokkja, valamint sok cső, ezért igen nagy változást jelent, hogy kikerülnek a hibrid rendszerek.” 

Az M-Sport versenyzője felhívta a figyelmet arra is, hogy az autók vezethetősége is változni fog. 

“A hibrid rendszerek nélkül az autók vezethetősége is változik kicsit, ami kihívást fog jelenteni a versenyzőknek. Ki kell találni majd, hogy az egyensúly miként állítható helyre. Szeretnénk kicsit többet tudni a szabályokról, mert jelenleg nem tudható, hogy ez miként oldható meg.” 

A WMSC ülésén született rallysportot érintő összes döntés egy helyen

A francia pilóta szerint a WRC népszerűsítését kellene növelni és nem a szabályokat kell megváltoztatni, ahhoz, hogy új gyártók lépjenek a sorozatba. 

“Az új szabályok mindig érdekesek, de nem értem, hogy az autókat műszakilag miért kell megváltoztatni. Véleményem szerint a bajnokság népszerűsítését kellene megoldani. A jelenlegi Rally1-es autók látványosak, és a rallysport az egyik leglátványosabb szakág a motorsportban. Én az illetékesek helyében inkább a WRC népszerűsítésén gondolkoznék és nem a szabályokat változtatnám. Ugyanakkor nem vagyok autógyártó, ezért nem tudom, hogy úgy mi lenne a véleményem.” 

Friss