2024. május 04. 09:29

KezdőlapWRCPortugáliában indul első WRC-futamán az ausztrál bajnok

Portugáliában indul első WRC-futamán az ausztrál bajnok

-

Komoly mérföldkőhöz ér a 2022-es Ausztrál Rally Bajnokság első helyezettje, Lewis Bates, aki a Portugál Rallyn debütál a WRC-ben. 

A 27 éves Lewis Bates eddig főként hazájában, Ausztráliában, valamint az Ázsia-Óceánia Rally Bajnokságban állt rajthoz Toyota Yaris AP4 autóval, azonban az idei Portugál Rallyn debütál a WRC2 mezőnyében is. 

Bates a francia Erace csapat Rally2-es Toyotájával áll rajthoz a WRC idei ötödik versenyén. 

“Nagyon izgatott vagyok, hogy rajthoz állhatok a Portugál Rallyn, nagyon köszönöm a lehetőséget a Safety Culture-nek, valamint a többi támogatómnak – mondta Lewis Bates. – Hatalmas kihívás lesz, de már nagyon várom. Az eredményt illetően nincsenek illúzióim, a WRC2-ben induló gyors versenyzőkkel nem tudom felvenni a tempót, de szeretném a legjobb tudásomat nyújtani és egy problémamentes verseny végén célba érni. Amit eddig tudok a portugál versenyről, az alapján ez a verseny az, ami a leginkább hasonlít az ausztrál rallykhoz. Amikor megkerestem az Erace csapatát, azonnal nagyon segítőkészek voltak a dolgok megszervezésében. Összességében még sok a teendő a verseny előtt, de már nagyon várom a Portugál Rallyt.” 

Az Erace Toyotájával állt rajthoz Bryan Bouffier is a Montén. 

Friss