2024. április 27. 13:48

KezdőlapWRCWRC Promóter: Nyitottak vagyunk a költségcsökkentő és több gyártó bevonását segítő javaslatokra

WRC Promóter: Nyitottak vagyunk a költségcsökkentő és több gyártó bevonását segítő javaslatokra

-

Peter Thul, a WRC Promóter sportigazgatója elárulta, hogy a WRC jobb jövője érdekében született a hibrid rendszerek elhagyása 2025-től a Rally1-es autókban, és elmondta, továbbra is nyitott a WRC Promótere és az FIA az olyan ötletekre mely segíti a költségek csökkentését és segít új gyártókat bevonni a WRC-be. 

Jövőre a Rally1-es autókból kikerülnek a hibrid rendszerek, és más szabályok is változnak, az autók ára 400 ezer euróban lesz maximalizálva, továbbá megjelennek a Rally2+ autók, melyek Rally1-es szettet használhatnak. 

“Szerintem jó irányba indultunk el – mondta Peter Thul, a WRC Promóter sportigazgatója a Rallit.fi oldalnak. – Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a fenntartható üzemanyag jelenti a rallysport jövőjét. A hibrid rendszer használatát az FIA az autógyártókkal együtt találta ki, mi pedig tiszteletben tartottuk a döntést. Azonban továbbra is abban hiszünk, hogy a jobb jövőt a WRC számára a fenntartható üzemanyag használata jelenti. A reformok még sok munkát igényelnek, de továbbra is nyitottak vagyunk olyan ötletekre, mely segíti a költségcsökkentést és képes új gyártót hozni a sorozatba.” 

A WMSC ülésén született rallysportot érintő összes döntés egy helyen

A februárban bejelentett szabályváltozások még csak tervek voltak, melyek csak júniusra lesznek véglegesen kitalálva. 

“Mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy a rallysportot piacra vigyük és eltudjuk adni. Ez minket, a promótert, valamint az FIA-t és az autógyártókat is jelenti. Tehát, ha a többség megszavaz egy irányt, akkor azzal akkor is egyet kell értenie a promóternek, ha ő éppen mást szeretne. A WRC Bizottság most kezdi felülvizsgálni a bejelentett szabályokat, amik júniusra érik el végleges formájukat.” 

Friss