2024. április 27. 15:01

KezdőlapWRCA Lancia dolgozik azon, hogy visszatérjen a rallysportba

A Lancia dolgozik azon, hogy visszatérjen a rallysportba

-

Luca Napolitano, a Lancia vezérigazgatója bejelentette a HF márka újraélesztését és elárulta, hogy dolgoznak a rallysporthoz való visszatérésen. 

A Lancia WRC-be való visszatérésére már tavaly ősszel utalt az olasz média. Az olasz márka a WRC történetének legsikeresebb gyártója 10 világbajnoki címmel (1974-76, 1983, 1987-1992). 

Sajtó: A Lancia 2025-ben visszatér a Rally Világbajnokságra

A Lancia februárban piacra dobta új, elektromos Ypsilon modelljét, most pedig újraélesztette a HF márkát, mely korábban a Fulvia, a Stratos és a Delta neve mellett is szerepelt, melyek az 1983-ban Cesare Fiorio által alapított Lancia Racing Team csapatában versenyeztek. 

A HF logó mostantól a Lancia nagy teljesítményű közúti autóin is jelen lesz, elsőként a 2025-ben megjelenő Ypsilon HF modellel. 

A HF márka ujboli megjelenésekor Luca Napolitano, a Lancia vezérigazgatója elárulta, hogy dolgoznak a rallysporthoz való visszatérésen. 

Fotó: Lancia

“A Verseny a győzelemért (Race for Glory) című film olasz mozikban való megjelenésével egy időben bejelentem az új HF logót – mondta Napolitano. – Ez a logó először a 2025-ben megjelenő Ypsilon márkán fog megjelenni. Miután bemutatjuk az új Lancia Ypsilont, mely az új korszak első autója lesz, ma a HF logó bejelentésével elindultunk azon az úton, mely fontos mérföldkő a reneszánszhoz vezető úton, hogy hangsúlyozzuk a márka legbrutálisabb és legradikálisabb lelkét, valamint a teljesítménymodellekre való összpontosítás iránti elkötelezettséget. Hogy visszatérünk-e a rallysporthoz is? Dolgozunk rajta!” 

A Motorsport.com oldal információi szerint a Lancia elsőként a Rally4-es géposztályban térhet vissza a rallyhoz, a Rally2-es géposztályban való visszatérés nem valószínű.  

Auriol rekordot ért el, de ez is kevés volt, a Lancia hatodszor is világbajnok – Rally Világbajnokság 1992

A Stellantis csoportban, melyhez a Lancia is tartozik, már van két Rally4-es márka, a Peugeot 208 Rally4 és az Opel Corsa Rally4. 

Napolitano bejelentése előtt az FIA februárban bejelentette, hogy minél előbb szeretné bevezetni az elektromos autók géposztályát is. 

Friss