2024. április 27. 12:46

KezdőlapERCKomoly fejlesztésen esik át a Skoda Fabia RS Rally2

Komoly fejlesztésen esik át a Skoda Fabia RS Rally2

-

A Skoda Motorsport télen fejlesztési teszteket hajtott végre Oliver Solberg és Erik Cais vezetésével a Skoda Fabia RS Rally2-vel, aminek köszönhetően idén komoly fejlesztés történik az autón. 

A svéd Oliver Solberg és a cseh Erik Cais vezetésével Svédországban és Portugáliában is fejlesztési tesztet végzett a Skoda Motorsport a Skoda Fabia RS Rally2-vel, ami főként a lengéscsillapítóra, az áttételi arányokra és az aerodinamikára koncentrálódott. 

“Folyamatosan igyekszünk fejleszteni az autónkat az ügyfelek számára – mondta Ales Rada a Skoda Motorsport műszaki igazgatója. – A szabályok miatt a homológizáció után nem tudunk azonnal módosítani a műszaki alkatrészeket, azonban az utóbbi időben teszteket végeztünk, mely során javítottuk a lengéscsillapítót, az Áttételi arányokat és az aerodinamikai csomagot is. Az autó első két évében csupán 5 fejlesztési jokert használtunk fel, mellyel a biztonsági területet és a megbízhatóságot igyekeztünk javítani. Eddig csak egy fejlesztési csomagot hagytunk jóvá, most azonban kettőt is.” 

Erik Cais elégedett a Skoda munkájával. 

“Fantasztikus munkát végzett a Skoda Motorsport a tesztelés és fejlesztés terén – mondta a cseh versenyző. – Különösen a murvás lengéscsillapítók terén történt nagy előre lépés a tavalyi évhez képest. Most javult a tapadás, így nagyobb önbizalommal lehet vezetni az autót.” 

Oliver Solberg szerint fontos, hogy egy könnyen kezelhető autót legyen a Skoda. 

“A Svédországban aratott sorozatban második győzelmünk jól mutatta, hogy a Fabia RS még mindig nagyon gyors autó – mondta a svéd pilóta. – Ugyanakkor az ügyfelek számára nagyon fontos az is, hogy az autó könnyen vezethető legyen minden talajon, ez az autó pedig pont ilyen.” 

A Skodához kapcsolódó hír, hogy Gus Greensmith bemutatta idei Fabiájának festését, mellyel Kenyában kezdi a WRC2-es programját.

Friss