2024. április 27. 14:30

KezdőlapWRCKésve érkezett a Toyota felszerelése Kenyába

Késve érkezett a Toyota felszerelése Kenyába

-

Késett a Toyota felszerelését szállító hajó kenyai kikötése, így a japán gyártó a reméltnél később kapta csak meg azt. Az M-Sport és a Hyundai felszereléseit szállító hajó is késett. 

A Dirtfish péntek este írta meg, hogy a Hyundai és az M-Sport felszereléseit szállító hajó is csak késve tudott kikötni Kenyában, azonban a legnagyobb csúszás a Toyota hajójának esetében történt. 

Az amerikai oldal információja szerint péntek este az M-Sport és a Hyundai felszereléseit már a Naivasha közelében lévő kikötőben rakodták ki, azonban a Toyota felszerelését szállító hajó csak szombat hajnali 2 órakor kötött ki. 

A Toyota három versenyautója azonban már a Szafari Rally szervizparkjában voltak konténerekben, tehát azokat nem érintette a késés. 

A japán gyártónak miután kikötött a felszerelést szállító hajó nyolc óra alatt kell eljuttatnia teherautókban a felszerelést a szervizparkba. A kisebb problémát a szervizpark felépítése jelenti, a nagyobbat pedig, hogy a Toyota pályabejáró autói készen fognak-e állni hétfő reggelre, amikor a pályabejárás kezdődik. 

“Nem aggódunk a hajó késése miatt – mondta Kaj Lindström, a Toyota Gazoo Racing sportigazgatója a Dirtfisnek pénteken. – Nagyjából ötórát jelent a késés, de biztosak vagyunk benne, hogy vasárnapra minden készen fog állni a szervizparkban.” 

Amennyiben a Toyota saját pályabejáró autói nem készülnének el időre, akkor a csapat kénytelen lenne helyi autókat használni, ami problémát jelentene, mivel azok jobbkormányosak. 

Az M-Sport és a Hyundai pályabejáró autói már a tavalyi Japán Rally után Kenyába lettek szállítva, azonban a Toyota visszaszállította azokat a finn Jyvaskylába, a csapat központjába. A japán gyártó tavaly is csak késve állította fel szervizparkját Kenyában, akkor a csúszás nem okozott problémát. 

Friss