2024. április 27. 11:54

KezdőlapWRCNeuville kiáll az idei WRC-pontrendszer mellett

Neuville kiáll az idei WRC-pontrendszer mellett

-

Az idén bevezetett WRC-pontrendszert már sok kritika érte, azonban a WRC pontversenyét vezető Thierry Neuville kiáll mellette. 

Idén új pontrendszer lett bevezetve a WRC-ben, amivel a Monte után még nem volt probléma, hiszen a futamgyőztes Thierry Neuville szerezte a legtöbb egységet, azonban a Svéd Rallyn beigazolódott a korábbi félelem és a második helyen záró Elfyn Evans egy ponttal többet gyűjtött a futamgyőztes Esapekka Lappinál. 

Evansnek kedvezett a Svéd Rallyn, de ő is bírálta a WRC új pontrendszerét

A havas verseny után felerősödtek a pontrendszert kritizáló hangok, azonban Thierry Neuville szerint sikerült elérni vele a célt. 

“Igaz, hogy nehéz követni az idei pontrendszert, de a cél az volt vele, hogy érdekesebbé tegye a vasárnapot, ez pedig sikerült – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – A pontrendszernek köszönhetően ismét érdekesebb lett a vasárnap, és a záró napon mindenkinek gyorsan kell vezetnie, hogy a lehető legtöbb pontot szerezhesse. A pénteki és szombati verseny során is a lehető legjobb formádat kell nyújtani, de vasárnap ez még inkább igaz. Svédországban nem volt esélyem 10 pontnál többet szerezni az első két nap után, azonban vasárnap ismét esélyt kaptam és csupán 2 ponttal szereztem kevesebbet. Szombaton 10, míg vasárnap 8 pontot gyűjtöttem. Szóval szerintem az új pontrendszerrel sikerült elérni a kívánt célt.” 

Friss