2024. április 27. 09:13

KezdőlapWRCRovanpera elkerülné a problémákat Kenyában, de tudja, ez nehéz lesz

Rovanpera elkerülné a problémákat Kenyában, de tudja, ez nehéz lesz

-

Kalle Rovanpera idei második WRC-futama lesz a kenyai Szafari Rally, melyen ugyan korábban már tudott nyerni, idén azonban minden eddiginél nehezebb verseny várható. 

Kalle Rovanpera idén csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, a Svéd Rally után pedig a Szafari Rally már a második versenye lesz a kétszeres világbajnoknak, ahol javíthat a havas versenyen elért 39. helyezésen. 

Ez azonban nem lesz könnyű, mert idén a kenyai versenyt az esős időszak kellős közepén rendezik, a csapadék pedig még nehezebbé tehetik a gyorsasági szakaszokat. 

Visszatér a hagyományokhoz a 19 szakaszból álló Szafari Rally 2024-ben

“Nagyon izgalmas lesz idén visszatérni Kenyába – mondta Kalle Rovanpera. – Korábban nagyon jól alakult ez a verseny számomra és a csapat számára is, elképesztően jó eredményeket értünk el, ráadásul ehhez még nagyon jó hangulat is társult. Idén nagyon nehéz lehet a verseny a csapadékos időszak miatt, mert az már a korábbi évek kisebb esőzéseinél is kiderült, hogy a nedves körülmények között még nehezebbé válnak a pályák. Nagyon nehéz lesz a verseny teljes egészében jó tempóban vezetni és elkerülni a problémákat. Következetesen kell vezetnünk. Mivel a Svéd Rally nem jól alakult, Kenyában szeretnék jó eredményt elérni.” 

Rovanpera idén már negyedik alkalommal indul az afrikai versenyen, ahol 2022-ben nyerni tudott, míg tavaly a második helyen zárt. 

A Szafari Rallyn 19 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csupán pénteken és vasárnap nem nehezíti majd eső.   

Friss