2024. április 27. 14:07

KezdőlapWRCKatsuta egyik legsikeresebb versenyén javíthat a Svéd Rally után

Katsuta egyik legsikeresebb versenyén javíthat a Svéd Rally után

-

Takamoto Katsuta legsikeresebb versenye a kenyai Szafari Rally, ahol korábban kétszer is dobogóra tudott állni, ezért az afrikai versenyen szeretne javítani a nem jól sikerült Svéd Rally után. 

Takamoto Katsuta egy hetedik helyezéssel kezdte a Montén az idei WRC-szezont, azonban Svédországban csak a 45. lett, miután kiesett a győzelemért csatázva, majd szuperrally után visszatért. 

A japán toyotás most az eddigi legsikeresebb versenyén, a Szafari Rallyn szeretne javítani, ahol kétszer is dobogóra tudott korábban állni. 

Visszatér a hagyományokhoz a 19 szakaszból álló Szafari Rally 2024-ben

“Már nagyon várom a Szafari Rallyt, melyen korábban nagyon jól szerepelt a Toyota – mondta Takamoto Katsuta. – Idén azonban teljes más időszakban rendezik a versenyt, mint korábban, ezért több csapadék várható, ami nagyon megnehezítheti a rallyt. Igyekeztünk minden körülményre felkészülni, de, hogy ez mennyire sikerült, csak Kenyában derül ki. A Szafari Rallyn nagyon fontos szerepet kap a megbízhatóság, ami eddig a Toyota egyik erőssége volt. Mivel a Svéd Rally csalódással zárult, Kenyában szeretnék mindent megtenni, hogy javítani tudjak és egy jó eredménnyel tudjak segíteni a csapatnak.” 

A Szafari Rallyn 19 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csupán pénteken és vasárnap nem nehezíti majd eső.   

Friss