2024. április 27. 10:49

KezdőlapWRCKorábban érkezik a 2025-ös WRC versenynaptár

Korábban érkezik a 2025-ös WRC versenynaptár

-

A rally-világbajnokság következő szezonjának versenynaptárát a promóter szándékai szerint már júniusban nyilvánosságra hozzák.

Az elmúlt években a WRC versenynaptárának bejelentése mindig a tervezettnél később történt meg. A 2023-as naptár 2022 november végén érkezett, a 2024-es terv októberben jelent meg.

A WRC Promoter rendezvényigazgatója, Simon Larkin elmondta, hogy szeretné, ha a naptár korábban jelenne meg ebben az évben.

„Az év közepére törekszünk. Azt mondanám, hogy nagyjából június vége. Nagy az izgalom és hatalmas a várakozás, szóval szeretnénk, ha ezzel időben ki tudnánk jönni” – mondta Larkin.

A WRC futam rendezése iránt egyre több ország érdeklődik, az elmúlt időszakban Paraguay, Írország és Szaúd-Arábia is kifejezte szándékát, hogy világbajnoki fordulót rendezzen. Ugyanakkor a vb futamok számának növelése nem szerepel a tervek között, így a 13 helyen kell osztozniuk a rendezőknek.

Fotó: Hyundai Motorsport

Jelenleg csak Svédország, Kenya, Spanyolország (Kanári-szigetek), Olaszország (Szardínia) és Finnország rendelkezik szerződéssel a jövő évi világbajnokságra.

Arra, hogy a kétezres évek közepének 15-16 futamos bajnoksága újra megismétlődjön, úgy tűnik nem a rendezői érdeklődés, hanem a költségek miatt nincs esély. A gyártóknak a plusz 2-3 futam komoly anyagi terhet jelentene, bár a szurkolók bizonyára nem bánnák, ha 2008-hoz hasonlóan januártól decemberig 16 futamon át követhetnék a világbajnoki címért folyó csatát.

Monte
Fotó: Toyota Gazoo Racing

 

Friss