2024. április 27. 13:03

KezdőlapWRCTanak: Jó lenne végre megtalálni a jó tempót a Hyundaijal

Tanak: Jó lenne végre megtalálni a jó tempót a Hyundaijal

-

Ott Tanak az idei évre visszatért a Hyundai Motorsporthoz, azonban az első két WRC-futam nem úgy alakult számára, ahogy eltervezte. 

Ott Tanak 2020 és 2022 között már versenyzett a Hyundai Motorsporttal, majd a tavalyi szezonra az M-Sporthoz igazolt, hogy aztán idén visszatérjen a koreai csapathoz. 

Az autónak elvileg nem kellett volna ismeretlennek lennie a 2019-es világbajnok számára, azonban a járművek komoly fejlesztését mutatja, hogy mégis így volt. Tanak a Montén és Svédországban is hibázott, azonban bízik benne, hogy a Szafari Rallyn végre sikerül olyan eredményt elérnie, amivel valóban elégedett lehet.   

Visszatér a hagyományokhoz a 19 szakaszból álló Szafari Rally 2024-ben

“A Szafari Rally mindig egy különleges kihívást jelent – mondta Ott Tanak. – A jó eredményhez fontos a megbízható teljesítmény, az utak nagyon nehezek, az időjárás pedig kiszámíthatatlan, ezért nagyon nehéz nyerni ezen a versenyen. Különböző szakaszok vannak, ahol vagy óvatosan, vagy gyorsan lehet menni, az autónak nagyon megbízhatónak kell lenni. Az idei első két versenyen küzdöttünk az autóval, ezért a kenyai verseny előtti Spanyolországban tartott teszt nagyon fontos volt. Idén még nem sikerült megtalálnom a jó tempót az autóval, ezért nem is voltak jó eredményeim. Bízom benne, hogy Kenyában sikerül elkerülni a problémákat és végre egy jó eredményt tudunk elérni.” 

Tanak az eddigi három kenyai versenyéből 2021-ben érte el a legjobb eredményt, amikor harmadik lett. 

A Szafari Rallyn 19 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csupán pénteken nem nehezíti majd eső.  

Friss