2024. április 21. 11:16

KezdőlapWRCA Hyundai legalább egy dobogós eredményt szeretne Kenyában

A Hyundai legalább egy dobogós eredményt szeretne Kenyában

-

A Hyundai Motorsport számára eddig nem sok sikert tartogatott a Szafari Rally, azonban a koreai gyártó szeretné megismételni a 2021-es eredményt, amikor Ott Tanak dobogóra állhatott. 

A Szafari Rally 2021-ben tért vissza modern formában a WRC-naptárba, és az azóta eltelt három év során csupán egy dobogós eredményt tud felmutatni a Hyundai Motorsport. 2021-ben Ott Tanak révén harmadik helyen zárt a koreai gyártó. 

Egy dobogós eredménnyel már idén is elégedett lenne a Hyundai. 

Szafari Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“Nem a legjobb verseny volt számunkra a múltban a kenyai Szafari Rally – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője. – A verseny különleges körülményei miatt megnő az autók sérülésének esélye, ezért nagyon fontos szerepet játszik a megbízhatóság és az autó ellenálló képessége. Mivel jól kezdtük a szezont, önbizalommal telve érkezünk Kenyába, ami az idei szezon első murvás versenye is. Ha a teljesítményt nézzük, akkor a tavalyi verseny ígéretesen alakult, de később problémáink adódtak. Bízunk benne, hogy sikerül legalább egy dobogós eredményt elérni az idei versenyen.” 

Az idei Szafari Rallyt a szokásosnál is nehezebbé teheti az eső, amit a szombati és vasárnapi versenyre ígérnek.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss