2024. április 21. 11:06

KezdőlapWRCEvans: A Szafari Rally olyan, mint a lottó

Evans: A Szafari Rally olyan, mint a lottó

-

Elfyn Evans szerint hiába kezdte jól az idei WRC-szezont, a Szafari Rallyn bármi előfordulhat. A versenyt pedig eső nehezítheti meg mégjobban.  

“A Szafari Rally a legextrémebb verseny a WRC-naptárban, amit idén az időjárás még nehezebbé tehet – mondta Elfyn Evans. – Ezt a versenyt izgalmasabb nézni, mint versenyzőként teljesíteni. Versenyzőként inkább kaland, semmint versenyzés. Nehéz tisztán vezetni, de én mindig nagyon várom ezt a rendezvényt. Az idei szezont jól kezdtük, de a Szafari Rally olyan, mint a lottó, bárkit érhet probléma és bárkinek lehet szerencséje is. Meg kell találni a jó egyensúlyt a megfelelő tempó és az autóra való vigyázás között. Az már a korábbi években is kiderült, hogy az eső nagyon nehézzé teheti a versenyt, idén pedig pont az esős időszak közepén kerül lebonyolításra a verseny.” 

Visszatér a hagyományokhoz a 19 szakaszból álló Szafari Rally 2024-ben

Evans a világbajnokság második helyéről várhatja a kenyai versenyt, ahol 2022-ben a második, míg 2023-ban a harmadik helyen zárt. 

A Szafari Rallyn 19 gyorsasági vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csupán pénteken nem nehezíti majd eső.   


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss