2024. április 27. 07:32

KezdőlapWRCLatvala: Kenyában fontos szerepet kap a türelmes vezetés

Latvala: Kenyában fontos szerepet kap a türelmes vezetés

-

A Toyota Gazoo Racing minden eddigi modern Szafari Rallyn nyerni tudott, Jari-Matti Latvala hasonló eredményben bízik idén is. 

A Toyota 2021-ben még csak kettős győzelmet aratott Kenyában, azonban 2022-ben és tavaly már négyes győzelmet ért el, így a japán gyártó csapatvezetője joggal reménykedhet abban, a Szafari Rally meghozza az áttörést és az első győzelmet ezen a hétvégén aratja a Toyota.  

Szafari Rally 2024 – Minden infó egy helyen

“Minden évben nagyon várjuk a Szafari Rallyt – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Mivel az idei verseny más időpontban kerül megrendezésre, más kihívások is nehezíthetik a versenyzők dolgát, mint korábban. Jelenleg esős időszak van Kenyában, ha pedig esik, nagyon csúsznak a pályák. Ezen a versenyen nagyon fontos szerepet kap a türelem is, sokszor az ésszel való vezetés vezethet eredményre. Korábban minden versenyzőnk megmutatta, hogy képes megbirkózni a kihívásokkal Kenyában, bízunk benne, hogy a fejlesztett felfüggesztés idén segít elérni a sikert. Nagy segítséget jelenthet a snorkel engedélyezése is, ami nem csak jól néz ki, de vizes körülmények között is nagy segítség lehet.”  

Az idei Szafari Rallyt a szokásosnál is nehezebbé teheti az eső, amit a szombati és vasárnapi versenyre ígérnek.

Friss