2024. április 27. 09:19

KezdőlapWRCKenya elnöke szeretné, ha a Szafari Rally ismét maratoni verseny lenne

Kenya elnöke szeretné, ha a Szafari Rally ismét maratoni verseny lenne

-

A kenyai Szafari Rally 2021-es WRC-naptárba való visszatérése óta modern formátumban, jóval rövidebb versenytávon zajlik, mint egykoron. Az afrikai ország elnöke azonban szeretné, ha a verseny nemcsak a húsvéti dátumot tekintve térne vissza a hagyományokhoz. 

A Szafari Rally arról híresült el, hogy igazi maratoni verseny volt a múltban, 100 km-es gyorsasági szakaszokkal és 1000 km-es versenytávval, azonban 2021-es visszatérése óta modern formátum szerint zajlik és mindössze 350 km körüli versenytávval. 

Az idei verseny rajtceremóniáján azonban jelen volt William Samoel Ruto Kenya elnöke is, aki elárulta, szeretné, ha a verseny a jövőben ismét visszatérni a maratoni formájához. 

Rovanpera diktálta a tempót a Szafari Rallyn péntek délelőtt, többen is bajba kerültek

“A Szafari Rally jelenleg csupán négy napig tart, azonban szeretném, ha a jövőben visszatérhetnénk a tradícióhoz, amikor jóval hosszabb távon rendezték meg – mondta Kenya elnöke. – Ezért felkérem a sportminiszterünk államtitkárát, Ababu Namwambát, hogy kezdje meg az erről szóló tárgyalást az FIA-val és a WRC Promóterrel.” 

A WRC Promóter korábban szintén bejelentette, hogy a jövőben szeretné, ha sprint jellegű és maratoni versenyek is alkotnák a WRC-naptárt, ezáltal valószínűleg lesz esélye az afrikai versenynek áttérni a hosszabb versenytávra. 

Friss