2024. április 30. 00:29

KezdőlapWRCNeuville szerint nem a Szafari Rally körülményei okozták a Hyundai technikai hibáit

Neuville szerint nem a Szafari Rally körülményei okozták a Hyundai technikai hibáit

-

Thierry Neuville annak ellenére meg van győződve arról, hogy a csapatot sújtó technikai hibák nem a Szafari Rally extrém körülményeinek köszönhetőek, hogy a problémát még nem vizsgálta ki a csapat.

A belga versenyző szombaton a 11. gyorsasági szakaszon esett vissza a másodikról az ötödik helyre miután az üzemanyagpumpa meghibásodott az autójában, aztán a következő két szakaszon is szenvedett. A hiba miatt összesen több mint 10 percet veszített a három gyorsaságin.

„Elemezni fogják, de valahogy nem voltunk képesek kijavítani. A végén, az utolsó szakaszon biztonsági üzemmódban mentünk, ami nagyjából 60%-os teljesítményt nyújt” – magyarázta a belga.

Neuville
foto: Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool

Neuville határozottan cáfolta, hogy a Hyundai a megbízhatóságot a teljesítményre cserélte volna az i20 N Rally1-gyel – a csapat korábbi problémáira mutatott rá a Szafari Rallyn, hogy ezt bizonyítsa.

„Négyszer egymás után bajba kerültünk. Szóval, az biztos, hogy ez nem túl ígéretes, és nem adja meg a szükséges önbizalmat, amikor egy ilyen rally érkezel. Eddig jól éreztem magam az autóban. Nagyon jól teljesítettünk, és a második helyen álltunk, annak ellenére, hogy a nyitónapon tisztítottuk az utat, és volt egy defektünk. Szóval, azt hiszem, jó úton haladtunk, de nyilvánvalóan ma megbüntettek minket. Nyilván tudjuk, hogy vannak javítanivalók az autón, de a jelenlegi szabályok mellett nem lehet semmit sem javítani. Azt hiszem, ezt is egyértelműen felül kell vizsgálni a jövőre nézve, mert ha versenyképes bajnokságot akarsz, akkor olyan versenyzőkre van szükséged, akik küzdenek és egy szinten vannak.”

„Meg kell említenem, hogy a probléma, amivel ezen a hétvégén szembesülünk, nem a Szafari Rallyhoz kapcsolódik” – tette hozzá Neuville.

„Próbáltunk egy sor dolgot tenni, vagy utasítani a versenyzőket, hogy tegyenek pár dolgot, de távolról nem igazán találtunk rá módot, hogy megoldjuk. Az egyetlen dolog, ami működött, az a teletankolás volt, ami segített az üzemanyagpumpa viselkedésén. De ettől eltekintve teljesen egyértelmű volt, hogy időszakos a hiba, hol működött, hol nem– mondta Cyrill Abiteboul csapatvezető.

Neuville
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Neuville is bajba került a Szafari Rallyn

Friss