2024. április 16. 23:20

KezdőlapWRCEvans bánja, hogy taktikát változtatott a Szafari Rallyn

Evans bánja, hogy taktikát változtatott a Szafari Rallyn

-

Elfyn Evans a Szafari Rally közben változtatott taktikáján, ami nem igazán volt jó ötlet. A walesi versenyző több defekt után a negyedik helyen zárt Kenyában. 

“Kenyában az elmúlt években kicsit konzervatívak voltunk, ezért pénteken is így szerettem volna kezdeni a versenyt – mondta Elfyn Evans. – Szombaton azonban kicsit nagyobb kockázatot vállaltunk és ez nem jött be. Jobb lett volna ragaszkodni az előzetes tervhez. A tempóval nem volt probléma, de több defektet is szereztünk, amiből némelyik csak balszerencse volt, némelyik azonban az én hibám volt.”  

Vasárnap Evans szeretett volna minél több pontot szerezni, de végül ez egy műszaki hiba miatt nem sikerült. 

A nagyobb eső ugyan elmaradt, de drámai pillanat így is bőven akadt a Szafari Rallyn (videó)

“A vasárnap sem sikerült túl jól. Időnként jó volt a tempónk, de ekkor is volt problémánk. Így végül ez a nap sem sikerült jól. Pozitívum, hogy sikerült célba érni minden szakaszon.” 

A Szafari Rallyn végül három ponttal kevesebbet gyűjtött Evans, mint Thierry Neuville, így hat pontra nőtt hátránya az egyéni bajnokságban a belga versenyzővel szemben. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss