2024. április 29. 21:18

KezdőlapWRCNeuville: A WRC a gyártók érdekeivel szemben halad

Neuville: A WRC a gyártók érdekeivel szemben halad

-

Thierry Neuville szerint a WRC-ben a gyártók érdekeivel ellentétes döntések születnek, ezért nem csodálkozna, ha a Hyundai a kiszállás mellett döntene. 

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke után Thierry Neuville is arról beszélt, hogy nem csodálkozna, ha a koreai gyártó elgondolkozna azon, hogy marad-e a WRC-ben. 

Abiteboul először mondta el véleményét a WRC tervezett változtatásairól, és nem köntörfalazott

“A Hyundai már csak teljesen elektromos hajtású sportautókat árul – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Korábban felmerült hibrid autók készítése, de ez már nincs terítéken, így nehéz lesz a Hyundai számára az elektromos autók népszerűsítése a WRC-ben, ha ott belső égésű motorral hajtott autók indulnak.” 

A belga versenyző szerint kezd a WRC bohózattá válni. 

“Mindig elmondtam, azt, amit valóban gondoltam. Mindig arról álmodoztam, hogy rallyversenyző legyek, és most már több, mint 15 éve ezt a sportot csinálom. Szinte minden nap versenyautóban ülök, a versenyeken és a versenyek között is. Szeretem ezt csinálni. Ugyanakkor, ha azt látom, hogy a sportágam bohózattá válik, és olyan döntések születnek, amik a gyártók érdekeivel ellentétesek, az nagy csalódás. Pánikszerűen születnek döntések. Két év áll előttünk, amikor okos döntéseket lehetne hozni, felkészülhetünk a rallysport jövőjére és dolgozhatunk a promóción is. A promóció kiemelten fontos lenne, sokkal fontosabb, mint bármilyen műszaki előírásra vonatkozó döntés.” 

A WMSC ülésén született rallysportot érintő összes döntés egy helyen

Neuville szerint fontos lenne minél előbb kidolgozni azokat a szabályokat, melyek 2027-ben lépnek életbe, hogy az esetleges új gyártók felkészülhessenek. 

“Tudom, hogy 2027-re fontos változtatásokra van szükség. Azonban azt is tudom, hogy akik 2027-ben szeretnének csatlakozni a WRC-hez, időre van szükségük felkészülni. Fontos döntéseket kell hozniuk. Ezeket a döntéseket azonban nem 2026 végén fogják meghozni, amikor megjelennek a 2027-től érvényes szabályok. Ezt a WRC jövőbeni gyártói 2025-ben szeretnék meghozni, így lenne idejük felkészülni.” 

Friss