2024. április 29. 21:26

KezdőlapWRCTanak: A Montéval és Svédországgal ellentétben Kenyában nem tudtuk volna elkerülni a...

Tanak: A Montéval és Svédországgal ellentétben Kenyában nem tudtuk volna elkerülni a bajt

-

Ott Tanak idei harmadik WRC-futamán is bajba került, azonban a 2019-es világbajnok szerint az első két versenyen elkövetett hibával ellentétben Kenyában nem volt esély elkerülni azt a sziklát, mely a kieséshez vezetett. Tanak azonban így is sok pontot tudott szerezni az afrikai versenyen. 

Ott Tanak a Montén egy jeges kanyarban esett árokba és vesztett sok időt, ami után csak a negyedik helyet tudta megszerezni. Svédországban ugyanazon a szakaszon futott a nagy hóba, ahol Kalle Rovanpera és a hűtő sérülése miatt mindketten szuperrallyzni kényszerültek. A 2019-es világbajnok azonban a WRC harmadik versenyén, Kenyában is kiesett az első napon, amikor egy bal kanyar belső ívén eltalált egy hatalmas sziklát, ami a szemközti partoldalnak dobta az autót. 

Hármas Toyota vezetés Kenyában Tanak kiesése után

Tanak szerint az első két versenyen bekövetkezett hiba elkerülhető lett volna, ellentétben a kenyai kieséssel. 

“Az új pontrendszernek köszönhetően a kiesés ellenére is sok pontot szereztünk Kenyában, így ezúttal nem a pontok jelentik a legnagyobb problémát – mondta Ott Tanak. – Sajnos, ami Kenyában történt pénteken, azt nem tudtuk elkerülni, esélyünk sem volt kikerülni a sziklát. A Montén és Svédországban én hibáztam, így azoknak a problémáknak nem szabadott volna megtörténnie. A Szafari Rallyn szerettünk volna tisztán vezetni, és ha a szikla nincs előttünk, akkor még egy defektünk sem lett volna a versenyen. Sajnos a sziklát nem tudtuk elkerülni, ez pedig most sokba került számunkra. Azonban így is tudtunk 12 pontot szerezni, köszönhetően az idei pontrendszernek.” 

Három verseny után a vb egyéni versenyének negyedik helyén áll Tanak, és 34 pontos hátránnyal követi éllovas csapattársát, Thierry Neuville-t. 

Friss