2024. április 29. 21:10

KezdőlapWRCGreensmith betegen nyerte meg a Szafari Rallyt

Greensmith betegen nyerte meg a Szafari Rallyt

-

Gus Greensmith kívülről nézve igen sima versenyen tudott győzelmet aratni a Szafari Rallyn a WRC2-ben, azonban a verseny után kiderült, egyáltalán nem volt ereje teljében.  

Gus Greensmith idén indult harmadszor a kenyai Szafari Rallyn, azonban először tudott győzelemmel zárni az egyik legnehezebb WRC-futamon. 

A brit versenyző hétvégéje viszonylag simának tűnt, azt követően, hogy legnagyobb riválisa, Oliver Solberg már pénteken nagy hátrányba került defektek miatt. Greensmith azonban el tudta kerülni a nagyobb problémákat, és tette ezt úgy, hogy a verseny előtt komoly gyomorfájdalmai adódtak, ami miatt a verseny nagy részében hidratáló tablettákat szedett. 

“Nem tudom, hogy melyikre vagyok büszkébb: hogy nem hibáztam pénteken, vagy, hogy nyerni tudtam – mondta Gus Greensmith. – Nagyon hosszú hétvége volt, de nagyon örülök annak, ahogy alakult. Ezzel a győzelemmel jól indult a szezon, szerencsére az autó nagyon jól működött. Bár nem voltam fitt, egyszer sem gondoltam, hogy kiállok. Pénteken voltam a legrosszabbul, de akkor sikerült igazán jól teljesíteni, így az megalapozta a folytatást. Három perces előnyből könnyű vezetni, de még ekkor is könnyű lett volna hibázni. Talán az eddigi legjobb versenyem volt ez, egyetlen hibát sem vétettem a hétvégén.” 

Gus Greenwsmith első idei WRC2-es versenye volt a Szafari Rally és győzelmével 18 pont hátránnyal követi a már két versenyen indult Oliver Solberget és pontszámban beérte az ugyancsak egy versenyen induló Yohan Rosselt. 

Friss