2024. április 30. 00:21

KezdőlapWRCToyoda szerint a portugál eső komoly szerepet játszott a Szafari Rallyn aratott győzelemben

Toyoda szerint a portugál eső komoly szerepet játszott a Szafari Rallyn aratott győzelemben

-

Akio Toyoda, a Toyota elnöke gratulált a WRC csapat Szafari Rallyn aratott győzelméhez, és köszönetet mondott a portugál teszten esett esőnek. 

A Toyota Gazoo Racing idei első győzelmét szerezte a WRC-ben a Szafari Rallyn, miután Kalle Rovanpera nagyon magabiztos teljesítményt nyújtva nyert, míg Takamoto Katsuta második lett. 

Akio Toyoda, a japán gyártó elnöke szerint a győzelem részben a portugál teszten esett esőnek is köszönhető. 

„Minden csapattagnak gratulálok az idei szezon első győzelméhez, és a Szafari Rally megnyeréséhez zsinórban negyedik éve! – mondta Akio Toyoda. – Kalle, Jonne, gratulálunk, hogy két év után újabb kenyai győzelmet tudtatok szerezni, és köszönjük az okos vezetést, valamint a durva utakon való problémamentes versenyzést. Takamoto és Aaron, gratulálunk, hogy két év után visszatértetek a dobogóra Kenyában! Nagyszerű volt, hogy teljesítetted az összes szakaszt. A verseny előtti tesztet közvetlenül Kenya előtt Portugáliában végezte a csapat nagy esőben. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A csapat arról számolt be, hogy „szerencsére” volt a nagy eső, aminek köszönhetően sok alkatrész eltört. A korábbi évektől eltérően a rallyt is az esős évszakban rendezték meg, és a mérnökök és a szerelők folytatták a fejlesztéseket, beleértve az eső elleni védekezést egészen a rally kezdetéig. Amikor meghallottam a „szerencsére” szót, eszembe jutottak a mérnökök szavai. Mindig azt szokták mondani: „Köszönöm, hogy összetörted az autót, mert az így még erősebb lesz!” Ezúttal tehát a csapat nevében szeretném megköszönni a portugál esőnek, amiért erősebbé tette a Yaris Rally1-et, és meghozta nekünk az első győzelmet. Természetesen szeretnék köszönetet mondani minden csapattagnak, akik az utolsó pillanatig fejlesztették az autót. A következő versenyek kéthetes időközönként lesznek. Remélem, hogy a csapatban mindenki vigyázni fog az egészségére, és továbbra is egyre jobb autókat gyárt majd.” 

Friss