2024. április 30. 00:46

KezdőlapWRCA WRC gyártói a Rally1-es szabályok fenntartását kérik az FIA-tól egy közös...

A WRC gyártói a Rally1-es szabályok fenntartását kérik az FIA-tól egy közös levélben

-

A WMSC februári ülése óta komolyan bírálták a WRC gyártói a tervezett változtatásokat, a Szafari Rally után pedig közös levelet írtak az FIA-nak, hogy maradjanak meg a jelenleg érvényes szabályok. 

A Motorsport Világtanács ülése után az FIA komoly változásokat jelentett be a WRC-re vonatkozóan, a 2025-ös és 2026-os szezonra.  

A bejelentett változtatásokat ezt követően a WRC minden jelenlegi gyártója kritizálta, a Szafari Rally után pedig egy közös levélben fordultak az FIA-hoz, hogy 2026 végéig tartsák fenn a jelenleg érvényes szabályokat. 

A WMSC ülésén született rallysportot érintő összes döntés egy helyen

A WRC Bizottság jövő hét kedden tart ülést, ahol megvitatja a jövőbeni változtatásokat. 

“A gyártók közös levele és állásfoglalása komoly előrelépés – mondta a Dirtfishnek egyik forrása. – Mindenki tisztában van azzal, hogy valamit változtatni kell a WRC-ben, azonban a gyártók közös fellépése nagy dolog. Három csapat és nyolc csúcskategóriás autó van jelenleg a WRC-ben, és talán némi szabályváltozás valóban kellene, de az a jelentős műszaki szabályváltozás, melyet az FIA bejelentett, lehet, hogy sok. A WRC Bizottság jó munkát végzett a problémák feltárásában, de a gyártókkal való közös munka még jobb eredményeket hozna.” 

Friss