2024. április 29. 22:24

KezdőlapWRCLatvala óvatos a Horvát Rally előtt

Latvala óvatos a Horvát Rally előtt

-

A kenyai extrém körülmények után a horvátországi aszfalton folytatódik a rally-világbajnokság. A Toyota csapatvezetője Jari-Matti Latvala óvatosan várja a versenyt, amelyen az időjáráshoz való alkalmazkodás jelentheti a kulcsot.

Az afrikai siker után magabiztos lehet a japán istálló, ám hátradőlni nem lehet, hiszen a bajnokságot még mindig Thierry Neuville vezeti, ráadásul épp Elfyn Evans szerezte a legkevesebb pontot Kenyában.

„A kenyai győzelmünket az egész csapat kemény munkája után arattuk, így ez az eredmény nagyon jót tett a csapatszellemnek, és még több motivációt ad a következő versenyekre, amelyek mindig nagyon fontosak a bajnokság szempontjából” – tekintett vissza az előző versenyre Latvala.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Horvátországban az eddigi három WRC futamot a Toyota versenyzői nyerték, de duplázni senki sem tudott. Tavaly is nagyon jól ment nekik, a legjobb hatba került mind a négy versenyzőjük, Evans pedig megnyerte a versenyt, de nem szabad elfelejteni, hogy a 10. gyorsasági végéig Thierry Neuville állt az élen a Hyundai-jal. Ennek ellenére Latvala bízik a jó eredményben.

„Korábban jól szerepeltünk Horvátországban, és általában jó érzéssel megyünk vissza oda. Ha száraz az idő, akkor nagyon élvezetes lehet az ottani utakon vezetni, de tudjuk, hogy az időjárás is nagy szerepet játszhat, és nagyon megnehezítheti a versenyt. Tudjuk, hogy a GR YARIS Rally1 HYBRID erős volt aszfalton, de tisztában vagyunk azzal, hogy a konkurencia folyamatosan előrelépéseket tesz. Ezen a versenyen egy versenyző akkor tud előnyt szerezni, ha magabiztosan kezeli a változó tapadási szinteket, és ez az autóba vetett bizalomból fakad. A célunk tehát az, hogy megadjuk ezt a magabiztosságot a versenyzőinknek, és remélhetőleg a legtöbb ponttal távozzunk a hétvége végén” – összegzett a csapatvezető.

A változó tapadási szintet idén várhatóan nem csak a horvát aszfaltutak borításának különbözősége okozza majd, hanem az időjárás is beleszól a versenybe. A hét közepén érkező csapadék és a drasztikusan visszaeső hőmérséklet mellett eső is várható, még a vasárnapi napra is jósolnak csapadékot a horvát meteorológusok.

Toyota
foto: Toyota Gazoo Racing WRT

 

 

 

Friss