2024. május 01. 02:15

KezdőlapWRCA Horvát Rallyn is népes lesz a Junior WRC mezőny

A Horvát Rallyn is népes lesz a Junior WRC mezőny

-

A tavalyi évhez képest nagyot ugrott a Junior WRC népszerűsége, a Horvát Rallyn a 2023-as 8 induló után idén 17-en neveztek a kategóriába.

Már a Svéd Rallyn is feltűnő volt, hogy a tavaly még kevésbé népszerű kategória ebben az évben megduplázódott. A bajnokság első fordulóján 19 páros indult, közülük 15-en célba is értek. Horvátországba pedig 17 nevezés érkezett, így déli szomszédainknál is nagy csata várható a Rally3-as Fiesták között.

A svédországi nyitófordulót a helyi versenyző, Mille Johansson nyerte, ezzel vezeti a bajnokságot, de az ő nem nevezett a Horvát Rallyra, így a hétvégén mindenképpen új páros áll a dobogó tetejére.

Az első fordulóban második helyezett észt Romet Jürgenson vezeti a nevezési listát, és felkészülten érkezik, hiszen a hónap elején a karlovac-i Quattro River Rallyn már gyakorolt a horvát pályákon. Nemcsak a kategóriáját nyerte meg, hanem abszolútban is a negyedik helyen végzett – 8,3 másodperccel megelőzve a török Ali Türkkant, aki ezen a héten debütál a FIA Junior WRC-ben.

Maior Norbert
foto: Maior Norbert

Eamonn Kelly, aki tavaly megnyerte a horvát futamot, és Petr Borodin is ott volt a Quattro River Rallyn, míg Raul Hernández, Tom Rensonnet és Norbert Maior komoly aszfaltos rutinnal rendelkezik. Bruno Bulacia és Diego Dominguez pedig bizonyítani akar, miután mindketten kiestek Svédországban.

„A svédországi izgalmas szezonnyitó után az M-Sport Poland csapata hihetetlenül keményen dolgozott az autók felkészítésén, hogy készen álljunk a horvátországi Junior WRC újabb izgalmas versenyére. A Horvát Rally nagy kihívást jelentő verseny, amely a múltban sok drámai pillanatot hozott. A kiszámíthatatlan időjárás, a rendszeres tapadásváltozások és a felhordások miatt a stratégia lesz a siker kulcsa” – mondta Maciej Woda, a Junior WRC vezetője.

A Horvát Rally ma rajtol Zágrábban. A vasárnap délutáni cél előtt 20 szakaszt kell teljesíteniük a párosoknak, összesen 283,28 km versenytávon. A svédországi tapasztalatoknak pedig lehet, hogy hasznát veszik a párosok, mert a szerdai pályabejáráson havas utakkal is találkoztak.

Horvát Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Friss